Skip to main content
CARNET Users Conference 2018

Cijeli program »

Labdisc

STEM područje u današnje vrijeme postaje izrazito popularno. No na koji način STEM približiti učenicima i pokazati im svu ljepotu koju ono skriva? Tehnologija nam omogućava da se maknemo od teorije i krenemo u zanimljiva istraživanja. Kroz igru se kažu najbolje uči, pa zašto se u nastavi ne bismo igrali znanstvenika? Kroz ovu radionicu polaznici će se upoznati sa interaktivnim mjernim uređajem Labdisc, malom tehnološkom čudu koje nastavu obogaćuje na više razina. Upotrebljiv je u nastavi kemije, fizike, biologije, geografije i matematike, te u brojnim izvannastavnim STEM aktivnostima. Mogućnosti su mu brojne : mjerenje ph vrijednosti, prozirnosti tekućine, mjerenje brzine, jačine svjetlosti, ima ugrađen gps, itd., a podatke sprema i prikazuje u vlastitoj aplikaciji na računalu ili tabletu. Kroz prvi dio radionice polaznicima će biti prikazani primjeri iz prakse i to u projektnoj i istraživačkoj nastavi kemije, biologije, fizike i matematike. U tom dijelu radionice polaznici će biti u ulozi učenika. Tema istraživačke i projektne nastave je voda. Uz pomoć voditeljica radionice odradit će mjerenja na Labdiscu te podatke obrađivati na tabletu. U drugom dijelu radionice polaznici će osmisliti projekt ili istraživački rad uz primjenu Labdisc mjernog uređaja, izraditi scenarij za učenje primjenom znanstvene metode te ga prezentirati ostalim sudionicima.

Autor(i):

Sanela Jukić; OŠ Eugena Kumičića, Slatina

Diplomirala na odsjeku za matematiku PMF-a u Zagrebu 2005. godine. Učiteljica matematike u OŠ Eugena Kumičića, Slatina, školska koordinatorica projekta e-škole, Scientix ambasadorica i školska koordinatorica ''Škole za život''.

Rajka Avirović Gaća; OŠ Eugena Kumičića, Slatina

Diplomirala na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, smjer nutricionizam te stekla naziv dipl.ing.prehrambene tehnologije. Zaposlena u osnovnoj školi Eugena Kumičića u Slatini, te kao vanjski suradnik radi na Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici (kolegij Tehnologija hrane i pića) te u Pučkom otvorenom učilištu Slatina u obrazovanju odraslih.U matičnoj školi predaje kemiju i prirodu te je voditeljica GLOBE programa i školske zadruge sekcija Školski eko vrt.

Trajanje: 90 minuta

Ciljana skupina: radionica je namijenjena učiteljima STEM predmeta.

Potrebna predznanja: polaznici bi trebali imati iskustva u projektnoj i istraživačkoj nastavi.

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2017 Zakon Group LLC