Skip to main content
CARNET Users Conference 2018

Cijeli program »

Lektira nas uči, lektira nas ne muči!

Potaknuti promjenama u društvu te svakodnevnim poteškoćama s kojima se susrećemo u radu s učenicima, željeli smo ojačati odgojnu ulogu škole. Cilj projekta je bio kroz čitanje odabranih lektirnih djela primjerene tematike te nizom aktivnosti koje ćemo provoditi s učenicima djelovati na razvoj tolerancije, empatije, nenasilja i prijateljstva. Aktivnosti su se provodile u obliku integriranih nastavnih dana na kraju svakog mjeseca. U organizaciji aktivnosti sudjelovali su djelatnici škole, ali i vanjski suradnici (policija, djelatnici Gradske knjižnice Vukovar, članovi azila za pse, djelatnici škole u bolnici Osnovne škole Izidora Kršnjavoga iz Zagreba). Tijekom provođenja aktivnosti učenici su koristili brojne aplikacije kao što su Learningapps, Kahoot, Plickers i Wordwall te videokonferencija. Uz pomoć navedenih aplikacija učenici su rješavali križaljke, osmosmjerke, igrali kolo sreće, provjeravali znanje uz pomoć kvizova.

Autor(i):

Kristina Žuvić; Osnovna škola Dragutina Tadijanovića, Vukovar

Kristina Žuvić rođena je 1.lipnja 1983.g. u Vukovaru. Diplomirala je 2007.g. na Učiteljskom fakultetu u Osijeku te stekla zvanje učiteljice razredne nastave s pojačanim programom iz engleskog jezika. Nakon završetka studija godinu dana radila je kao profesorica engleskog jezika u Osnovnoj školi Čakovci. U rujnu 2007.g. zapošljava se u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića, gdje i danas radi kao učiteljica razredne nastave. Tijekom rada redovito se stručno usavršava te sudjeluje u brojnim projektima i radionicama. Posljednje dvije godine aktivno uvodi IKT u svoju učionicu i na taj način motivira učenike na učenje i suradnju.

Ivana Veber; Osnovna škola Dragutina Tadijanovića, Vukovar

Ivana Veber rođena je 1.rujna 1982.u Vukovaru. Diplomirala je 8.12.2006. na Filozofskom fakultetu u Osijeku i stekla zvanje profesora hrvatskoga jezika i književnosti. Stručni ispit položila je 12.2.2009. Nakon završetka studija radila je u Osječkome domu kao novinarka, te kao zamjena u nekoliko osnovnih škola: OŠ Blage Zadre, Vukovar (2007.), OŠ Dragutina Tadijanovića, Vukovar (2007.), OŠ Siniše Glavaševića, Vukovar (2007.-2009.). U rujnu 2009. zapošljava se u OŠ Dragutina Tadijanovića kao nastavnica hrvatskoga jezika, gdje i danas radi. Tijekom rada redovito se stručno usavršava, sudjeluje u brojnim projektima te je mentor učenicima na Natjecanju iz hrvatskoga jezika i LiDranu na županijskim razinama, te na 13. državnom natjecanju iz hrvatskoga jezika održanog 9.-11. travnja 2008. na Krku. Na nastavi redovno uvodi IKT te time obogaćuje svoje znanje te znanje svojih učenika.

Trajanje: 20 minuta

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2017 Zakon Group LLC