Skip to main content
CARNET Users Conference 2018

Cijeli program »

Drvokod

Drvokod je baza podataka o biljnim vrstama u okolišu škole, koje su obilježene QR kodom. Skeniranjem QR-a saznajemo konkretne podatke o toj biljci (naziv, vrsta, plodovi...), fotografije, te geolokaciju. Podaci o biljkama se nalaze na javnoj web stranici, koju uređuju učenici izvan nastavne aktivnosti eko-informatika. Sva zapažanja su originalna i u globalu su učenički radovi, isto ka i fotografije koje su postavljene na stranicama. Sve je objavljeno javno i moći će se koristiti i u drugim školama.

Autor(i):

Branko Raičković; IV. osnovna škola Bjelovar

Branko je nastavnik matematike-fizike, učitelj-mentor informatike, voditelj robotike. Dugogodišnji je mentor učenika na državnim natjecanjima. Dobitnik je Povelje Hrvatske zajednice tehničke kulture i Grba grada Bjelovara, za osobit doprinos u ovom području. Još je i Micro:bit ambasador, te počasni instruktor-savjetnik HZTK.

Bernarda Musović; IV. osnovna škola Bjelovar

Bernarda je profesorica biologije i kemije. Aktivna u STEM području. Koristi napredne tehnologije u nastavi. Osmislila je projekt "Drvokod". Bavi se programiranjem i uvođenjem micro:bit-a u nastavu. Polaznik je mnogih CARNet-ovih tečaja i seminara.

Trajanje: 20 minuta

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2017 Zakon Group LLC