Skip to main content
CARNET Users Conference 2018

Cijeli program »

Mikroklima preko interneta

Mikroklima se odnosi u ovom slučaju na mali zatvoreni prostor, a u njemu možemo putem interneta upravljati s uvjetima koji su potrebni. U tom malom prostoru mi možemo kontrolirati, pa čak i upravljati uvjetima unutar tog prostora. Odlično je što na takav način možemo utjecati na život koji se u njemu odvija, odnosno radimo malo stanište za životinjske ili biljne vrste koje naliči što više njihovom prirodnom staništu. Prezentirati ćemo način na koji smo mi to izveli, koji su bili motivi izrade takvog malog okoliša (idejni začetnik je zaljubljenik u teraristiku i želi olakšati svojim životinjama život dok je odsutan), način na koji su učenici sudjelovali u izradi, te naučili uz informatiku i elektroniku mnogo o senzorima, biologiji, meteorologiji i dr. Za kraj ovo je odličan pokazatelj kako informatika i priroda idu jedno uz drugo.

Autor(i):

Danijel Pobi; Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci

Rođen je 28.9.1984. u Vinkovcima gdje je završio osnovnu i srednju školu. Nakon završene matematičke gimnazije, upisuje studij računarstva na Fakultetu Elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, gdje je i stekao titulu diplomiranog inženjera računarstva. Još tijekom studija radio je u nekoliko poduzeća u svojoj struci. Nakon završetka studija radio je u privatnom sektoru. U Tehničkoj školi Ruđera Boškovića počeo je raditi u rujnu 2015. godine kao nastavnik računalstva i elektrotehničke skupine predmeta. Istaknuo se u svom području, te često potiče učenike na kreativan rad i da razmišljaju van okvira. Uvijek voljan pomoći kolegama. Kritičan, realan i tip osobe koju se voli ili mrzi. Uvijek spreman na suradnju s svim profesorima i učenicima, te se istaknuo na nekoliko projekata. Često surađuje s kolegama iz strojarstva, matematike, fizike i arhitekture. Istaknuo se u radu na mnogobrojnim projektima otkako je počeo raditi u školi. Njegova matična škola je u projektu e-škole, pa sudjeluje i u tim radionicama.

Danijel Markić; Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci

DANIJEL MARKIĆ je rođen 21.11.1985. u Vinkovcima. Osnovnu školu je završio u Štitaru i gimnaziju u Županji. Nakon završene gimnazije, upisuje studij na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, Fizički odsjek, gdje je i stekao titulu profesora fizike i informatike. Prvo zaposlenje kao apsolvent dobiva u OŠ Mate Lovraka Županja, kao nastavnik matematike, fizike i informatike. Nakon toga prelazi u OŠ Ivana Kozarca kao nastavnik fizike gdje sa učenicima ostvaruje zapažene rezultate. U Tehničkoj školi Ruđera Boškovića počeo je raditi u rujnu 2014. godine kao nastavnik fizike i računalstva. Istaknuo se u svom području, te često potiče učenike na kreativan rad. Na regionalnim i državnim smotrama ostvaruje zapažene rezultate.

Mirna Stojanović; Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci

MIRNA STOJANOVIĆ, rođena je 22.10.1974. u Vinkovcima, gdje završava osnovnu i srednju školu. Studij matematike i fizike upisala je na Pedagoškom fakultetu u Osijeku, a diplomirala je na Odjelu za matematiku na području kvantne fizike. Na svom prvom radnom mjestu, u OŠ. Ivana Mažuranića Vinkovci, radi kao nastavnik matematike, te sa učenicima ostvaruje značajne rezultate. Uvijek je znala kako motivirati učenike, i od njih „izvući“ ono najbolje. Od 2004. radi u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića kao nastavnik matematike. Uvijek je spremna na suradnju, pa svoje slobodno vrijeme ulaže u brojne projekte koje realizira i sa učenicima i sa kolegama različitih struka.

Trajanje: 20 minuta

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2017 Zakon Group LLC