Skip to main content
CARNET Users Conference 2018

Cijeli program »

Moodle na španjolski način

Radionica će se sastojati od dva dijela. U prvom dijelu radionice upoznat ću polaznike s iskustvom Moodle tečaja u Sevilli (Španjolska) koji je održan ove godine od 12. – 16. veljače 2018. U drugom dijelu polaznici će se upoznati i koristiti softverski paket Moodle/Loomen. Polaznike ćemo upoznati s CARNetovim portalom Loomen i stvoriti prvi online tečaj za svakog polaznika. Tijekom radionice polaznici će usvojiti osnovne vještine i znanja za izradu online tečaja u Loomenu. Program se može koristiti na svim uređajima koji mogu otvoriti web preglednik jer je za korištenje potrebna samo internetska veza i korisničko ime. Polaznici će znati stvarati resurse i aktivnosti za učenike i kontrolirati njihov rad. Nakon stvorenog tečaja polaznici će postati učenici drugih tečajeva polaznika i isprobati kako to funkcionira u praksi. TIJEK RADIONICE: Prezentacija tečaja održanog u Sevilli i upoznavanje sa sudionicima radionice. Predstavljanje ishoda učenja. Prijavljivanje i postavljanje korisničkih profila na Loomen/Moodle portalu. Osnovno postavljanje kolegija na temelju teme iz vlastita života ili prakse. Uređivanje sadržaja kolegija. Blokovi i sekcije u tečaju: vrste i funkcije. Upotreba Moodle-ovog uređivača teksta. Umetanje multimedijskih sadržaja putem HTML koda. Oznake resursa i njihovo korištenje. Korištenje datoteka i mapa. Stvaranje stranica i strukturiranje knjige. Postavljanje foruma. Postavljanje chata ili videokonferencije (Adobe Connect - CARNet). Postavljanje kviza, ankete i dodavanje različitih tipova pitanja. Evaluacija i upravljanje tečajevima. Upisivanje studenata i stvaranje grupa. Praćenje napretka učenika, dnevnici, izvještaji, statistike, administracija i ocjene. Uvoz, sigurnosno kopiranje i vraćanje kolegija.

Autor(i):

Saša Špoljarić; Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica

Rođen 7. studenog 1982. god. u Varaždinu, Republika Hrvatska. Osnovnu školu pohađao u Svetom Đurđu, a srednjoškolsko obrazovanje završio 2001. godine u Općoj gimnaziji u Varaždinu. Iste godine upisao se na Katehetski institut Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu. Radi u OŠ „Đuro Ester“ Koprivnica kao vjeroučitelj razredne i predmetne nastave. Od 2008. godine posjeduje Europsku računalnu diplomu ECDL Start i samostalno uređuje web stranicu škole, nastavno područje katolički vjeronauk. Koristi e-Dnevnik. Koordinator je pilot projekta e-Škole. Redovito se usavršava na stručnim skupovima za vjeroučitelje koje organizira Agencija za odgoj i obrazovanje, Agencija za odgoj i obrazovanje i Katehetski ured Varaždinske biskupije, Varaždinska biskupija te često sudjeluje i u radu županijskog stručnog vijeća iz katoličkog vjeronauka (predavanja, radionice, primjeri dobre prakse) i u radu školskog aktiva razredne i predmetne nastave. Od 2016. godine je učitelj mentor. Usavršava se i na području informatičke pismenosti u okviru projekta Informacijsko-komunikacijska tehnologija u obrazovanju ICT Edu koji je organizirala Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet u suradnji sa Agencijom za odgoj i uključen je u sve oblike edukacija koje su organizirane u pilot projektu e-Škole. Većinu stečenog znanja nastoji primijeniti na poučavanje učenika, na pomoć kolegama i na vlastito učenje.

Mihael Kivač; Osnovna škola "Đuro Ester" Koprivnica

Rođen 16. rujna 1981. u Koprivnici, Republika Hrvatska. Završio je Osnovnu glazbenu školu pri OŠ "Đuro Ester» u Koprivnici (instrument saksofon). Godine 1994. upisao je 1. pripravni u srednjoj glazbenoj školi u Varaždinu smjer glazbenik-teoretičar. Godine 1996. Upisao je srednju glazbenu u Varaždinu smjer glazbenik-teoretičar. Godine 2000. upisao je studij glazbene kulture na Pedagoškom fakultetu (sadašnja Umjetnička akademija) u Osijeku. Diplomirao je 2006 godine u klasi prof. Marka Ruždjaka i time sam stekao zanimanje prof. Glazbene kulture. Od godine 2004.do 2006. zaposlen u OGŠ pri OŠ «Đuro Ester» kasnije OGŠ «Fortunat Pintarić». Od 2006. godine zaposlen u OŠ "Đuro Ester". Zainteresiran za digitalne sadržaje u nastavi i za online učenje. Vješto vlada alatima Microsoft Office™ (Word™, Excel™ i PowerPoint™), ima osnovno znanje o programima grafičkog oblikovanja (Adobe Illustrator™, PhotoShop™), Vješto vlada DAW(digital audio workstation) sučeljem. Vješto vlada obradom audio materijala. Sudjeluje na gotovo svim edukacijama u organizaciji e-Škole i član je tima za e-Škole i raznih projekata.

Trajanje: 90 minuta

Ciljana skupina: svi djelatnici u odgojno obrazovnim ustanovama koji posjeduju osnovnu razinu informatičkog predznanja, a zainteresirani su za izradu online sadržaja.

Potrebna predznanja: rad u Office 365 alatima i služenje s web preglednikom.

Preporuka za sudjelovanje: posjedovanje AAI@EduHr korisničkog računa.

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2017 Zakon Group LLC