Skip to main content
CARNET Users Conference 2018

Cijeli program »

Video najave nastavnih sadržaja (digitalno pripovijedanje)

U radionici će se predstaviti rad u alatu WeVideo kako bismo nastavnicima dali uvid u korištenje i primjernu digitalnog pripovijedanja u nastavi - u ovom slučaju kreiranjem video najava. Nastavnici se će okušati u osnovama kreiranja vlastitih video najava kako bi, uvidjevši mogućnosti ovog načina rada, mogli uputiti svoje učenike u izradu istih - npr. video najave za lektirna djela (nastava Hrvatskog jezika), video najave za poznate osobe, video najave za povijesni sadržaj (nastava Povijesti). Na kraju radionice polaznici prezentiraju svoj rad.

Autor(i):

Martina Hranj; Medicinska škola Varaždin

Nakon završenog studija na Filozofskome fakultetu u Zagrebu, radi kao nastavnica u Medicinskoj školi Varaždin, predaje oba predmeta i uživa u toj kombinaciji. Voli priče, pripovijedanje i dobar (bajkovit) ugođaj te svoju ljubav prema pripovijedanju iskazuje i u planiranju i izvođenju nastave. Uz pripovijedanje, posebno ju zanima i primjena IKT u nastavi što primjenjuje posljednjih 12 godina u nastavi. Sportsko iskustvo iz mladosti koristi kao inspiraciju za svoj rad.

Anita Škvorc Branda; Osnovna škola Štrigova, Osnovna škola Nedelišće

Radi kao učiteljica 12 godina, a trenutno u Osnovnoj školi Štrigova kao učiteljica Povijesti i u Osnovnoj školi Nedelišće kao učiteljica Hrvatskoga jezika. Aktivno radi na analizi govora štrigovskoga kraja, odnosno na stvaranju rječnika zavičajnog govora štrigovskoga kraja. Interes za pripovijedanje otkrila je shvativši da ga primjenjuje gotovo svakodnevno, a pogotovo u svom radu s djecom.

Trajanje: 90 minuta

Ciljana skupina: učitelji i nastavnici.

Potrebna predznanja: osnovna informatička pismenost.

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2017 Zakon Group LLC