Skip to main content
CARNET Users Conference 2018

Cijeli program »
Puni tekst rada
View File
pdf
1.0MB

Posredovani prijenos u poučavanju programiranja s vizualnim programskim jezicima

Percepcija da je programiranje teško negativno utječe na motivaciju početnika koji odustaju već kod prvih neuspjelih pokušaja. Pojednostavljivanjem sintakse moguće je spustiti početni prag kojeg početnici teško prelaze, a odabir jezika i okruženja primjerenog dobi obećava pomicanje dobnih granica za početno programiranje čime bi se potencijalno moglo zainteresirati više učenika za buduće programerske poslove. U radu se opisuju primjeri didaktičkih alata za poučavanje programiranja te iskustvo u primjeni.

Autor(i):

Divna Krpan; Prirodoslovno - matematički fakultet, Split

Divna Krpan je viši predavač pri Odjelu za informatiku Prirodoslovno - matematičkog fakulteta u Splitu. U nastavi se bavi poučavanjem početnog programiranja na fakultetu, objektno orijentiranog programiranja, struktura podataka i algoritama te vizualnih programskih jezika. Istraživački interes uključuje poučavanje programera početnika i istraživanja u obrazovanju.

Damir Brčić; Splitsko - dalmatinska županija

Voditelj informatike u Splitsko-dalmatinskoj županiji Radio kao sistem inžinjer, softver developer, informatički poduzetnik, zaljubljenik Open source softvera. Trenutno je voditelj projekta ICT županija, koji za cilj ima pokretanje I razvoj cijelog IT sektora u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Trajanje: 15 minuta

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2017 Zakon Group LLC