Skip to main content
CARNET Users Conference 2018

Cijeli program »

Izrada digitalnih obrazovnih sadržaja u projektu e-Škole

U ovoj će prezentaciji biti predstavljen projekt izrade digitalnih obrazovnih sadržaja za predmete matematika i fizika. Bit će predstavljena organizacijska shema projekta, ključni procesi, resursi, korištene tehnologije, izazovi i rezultati postignuti tijekom projekta.

Autor(i):

Sonja Prišćan; Algebra grupa

Sonja je iskusni voditelj projekta i konzultant za područje e-učenja i EU projekata. U dosadašnjoj karijeri provodila je brojne projekte, različitih veličina i u različitim sektorima, a najveći među njima je EU projekt za kosovsku Vladu „EU IT Pilot Project in the Field of Education“, u trajanju od dvije godine čija je vrijednost bila dva milijuna Eura. Projekt je financiran iz IPA programa. Diplomirala je i magistrirala na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Završila je također i MBA studij na Cotrugli Business School u Zagrebu. Poznaje PMI i PRINCE2 metodologije za upravljanje projektima. Aktivna je članica hrvatskog ogranka PMI udruge (Project Management Institute). Osim upravljanjem projektima, Intenzivno se bavi e-učenjem od 1999. godine. U to vrijeme radila je u CARNET-u, te je tamo radila na projektima uvođenja e-obrazovanja u akademsku zajednicu i poticanja sveučilišnih profesora na primjenu i razvoj e-obrazovnih sadržaja, alata i usluga. Nakon CARNET-a, radila je u KING ICT-u na razvoju multimedijskih e-tečajeva i računalnog sustava za podršku e-obrazovanju. U KING ICT-u organizira IT i poslovne treninge za veliki broj nastavnika, te službenika iz javnih i državnih institucija. Krajem 2006. godine osniva tvrtku Incremedia čija je glavna djelatnost produkcija multimedijskih e-obrazovnih sadržaja u području poslovnih znanja. Od 2010. djeluje kao samostalni konzultant, te u tom svojstvu priprema i provodi projekte za klijente, većinom u području e-učenja, te savjetuje klijente u pripremi projektnih prijedloga za sufinanciranje iz EU fondova.

Zoran Jančić; Algebra grupa

Zoran Jančić dipl.ing., diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Digitalnim učenjem se bavi od 2002. godine u Algebra grupi. Administrator je složenih sustava za digitalno obrazovanje, konzultant i voditelj projekata vezanih uz digitalno obrazovanje. Kao doprinos kvaliteti njegova rada u području digitalnog obrazovanja ističu se višegodišnje iskustvo u organizaciji i izvođenju klasične edukacije u učionici, iskustvo na projektima web dizajna i razvoja Internet/intranet aplikacija, vođenje projekata razvoja digitalnih sadržaja i implementacije digitalnog obrazovanja te uz to vezani industrijski certifikati Adobe, IPMA i Macromedia. Dobar je poznavatelj SCORM elearning standarda, alata za izradu digitalnih sadržaja, LMS/VLE sustava te poslovnih procesa i tehnologija vezanih uz digitalno obrazovanje. Neki od ključnih projekata u kojima je sudjelovao kao voditelj projekta, potprojekta ili tima su: izrada digitalnog obrazovnog sadržaja za matematiku i fiziku u sklopu projekta e-škole, izrada sustava za digitalno obrazovanje u sklopu projekta jačanje Centra tržišta rada Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, implementacija digitalnog učenja u Allianzu, Zagrebačkoj banci i na Građevinskom fakultetu u Zagrebu, izrada digitalnog obrazovnog sadržaja za Hrvatski telekom, edukacija iz područja digitalnog obrazovanja za pučka otvorena učilišta Umag, Poreč i Rovinj, Prvu riječku hrvatsku gimnaziju, Srednje strukovne škole u Našicama i Podravskoj Slatini, edukacija i izrada digitalnih obrazovnih sadržaja za gimnazije u Slavonskom Brodu i Novoj Gradišci, postavljanje LMS sustava i izrada digitalnog obrazovnog sadržaja za Center of Excellence in Finance u Sloveniji, izrada digitalnog obrazovnog sadržaja za Ministarstvo pravosuđa u sklopu projekta e-spis, implementacija sustava za digitalno obrazovanje u Drogerie Marktu i mnogi drugi.

Trajanje: 30 minuta

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2017 Zakon Group LLC