Skip to main content
CARNET Users Conference 2018

Cijeli program »

eTwinning u Školi za život

Cilj radionice je upoznati sudionike s mogućnostima eTwinninga, online platforme eTwinning i TwinSpacea, umrežavanja s ostalim korisnicima putem eTwinning Livea, održavanjem online događanja na eTwinningu i objavom fizičkih događanja u svrhu diseminacije. Polaznici će saznati kako se registrirati na portal te komunicirati s odgojno-obrazovnim ustanovama u svrhu razmjene znanja i potencijalnog dogovaranja daljnje suradnje kroz online projekte ili izradu materijala za učenje. Polaznici će također naučiti kako povećati održivost eTwinning projekata putem TwinSpacea, daljnjom objavom materijala i komunikacijom s partnerima – odgojno-obrazovnim ustanovama u Europi. Sudionici će osmisliti plan za vlastiti projekt koji će moći odmah pokrenuti. Na primjeru eTwinning projekata dobre prakse polaznici će upoznati važnost projektne nastave i njenu ulogu u Školi za život. Radionica je namijenjena ravnateljima i odgojno-obrazovnim djelatnicima predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola. Polaznici će tijekom radionice individualno raditi na računalima uz vodstvo predavača. Koristit će se prezentacija s predavačkog računala uz zadavanje konkretnih zadataka koje će polaznici izvoditi na računalima, individualno i radom u skupinama.

Autor(i):

Arjana Blažić; IX. gimnazija Zagreb

Članica Mentorskog tima Škola za život. Profesorica engleskog i njemačkog jezika i koordinatorica međunarodnih projekata. eTwinning ambasadorica. Autorica i voditeljica tečajeva, radionica i predavanja za profesionalno usavršavanje nastavnika i međunarodnu suradnju.

Nataša Ljubić Klemše; I. osnovna škola Bjelovar

Članica Stručne radne skupine za razrednu nastavu Škola za život. Magistra, učiteljica razredne nastave i učiteljica savjetnica. eTwinning ambasadorica. Koordinatorica međunarodnih projekata. Autorica i voditeljica tečajeva te nacionalnih i međunarodnih predavanja za učitelje.

Trajanje: 90 minuta

Ciljana skupina: očekivani polaznici su ravnatelji i odgojno-obrazovni djelatnici predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova i centara za odgoj i obrazovanje u Republici Hrvatskoj, stručnjaci u bilo kojem predmetnom području koji rade s djecom ili učenicima od predškolske do srednjoškolske dobi.

Potrebna predznanja: za pohađanje radionice bitne su osnovne digitalne vještine korištenja elektroničke pošte i internetskih preglednika. Sudionici moraju znati korisničko ime i lozinku barem jedne osobne adrese elektroničke pošte.

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2017 Zakon Group LLC