Skip to main content
CARNET Users Conference 2018

Cijeli program »

Matematika u doba Photomatha

U prezentaciji donosimo mogućnosti mobilne aplikacije Photomath, uključujući i podatke iz dosadašnjeg iskustva te prikaz najnovijih tehnoloških i metodoloških noviteta koji su ugrađeni u Photomath. Photomath je trenutno jedan od vodećih globalno značajnih alata za učenje, sa preko 100 milijuna preuzimanja na mobilne uređaje. Osim direktno učenicima, Photomath pomaže i roditeljima i nastavnicima u omogućavanju svakom učeniku da razvije matematičke supermoći. Tehnološki utjecaj na dohvatljivost znanja i ostalih informacija danas mijenja proces učenja, u nekim situacijama i proširuje definiciju znanja na sve ono što je nekome dostupno i što zna upotrijebiti u pravoj prilici. Iz toga slijedi da trebamo preispitivati i sam proces poučavanja, posebno u situacijama kada postoji značajan raskorak između onog što učenici koriste u životu i onog što se koristi u obrazovnom procesu. U Photomathu koristimo napredne tehnologije, poput prepoznavanja rukopisa, kako bismo pojednostavili sučelje koliko je moguće. Kad učenik uslika matematički izraz mobilnim telefonom ili tabletom, dobit će njegovo rješenje - i to korak po korak s pojašnjenjem što se u svakom koraku radi, a ponekad i mogućnost da problemu pristupi na nekoliko različitih načina. Cilj nam je pokriti sva područja matematike, od petog razreda do fakulteta, i omogućiti svakom korisniku individualizirano učenje, trenutno i dostupno na zahtjev.

Autor(i):

Veljko Kukulj; Photomath

Veljko Kukulj je glavni urednik u Photomathu, mentor Robotskog kazališta lutaka, autor desetak inovacija (uglavnom vezane uz korištenje tehnologije u obrazovanju) i više od 60 objavljenih naslova od kojih su najpoznatije serije Sraz i Sunčica. Dobitnik više međunarodnih i hrvatskih priznanja, uključujući Comenius EduMedia Medaille i Zlatno Teslino jaje. Predavač (između ostalog u CSSU NSK i na TEDx Zagreb) na teme iz područja e-knjige i pismenosti u doba tehnologije.

Andrea Ursa; Photomath

Andrea Ursa urednica je matematičkih sadržaja u Photomathu. Profesorica matematike, prva matematičarka zaposlena u Photomathu, izvrsna poznavateljica upotrebe metoda poučavanja korištenjem dinamike mobilnih uređaja. Voditeljica tima koji razvija koncepte zornosti i fokusiranog objašnjavanja matematike.

Trajanje: 30 minuta

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2017 Zakon Group LLC