Skip to main content
CARNET Users Conference 2018

Cijeli program »

Web 2-0 alati za učitelje

Svijet današnjice, a ponajviše svijet obrazovanja podrazumijeva korištenje suvremene tehnologije unutar učionica. Ukoliko želimo ići ukorak s vremenom ne bismo trebali zapostaviti osuvremenjivanje školske zajednice, ali i njezine ustanove koja služi kao izvor stjecanja znanja i vještina. S time u vezi, mogli bismo se zapitati kako podučavati učenike na moderan, zabavan, ali i učinkovit način. Pritom ne možemo zaboraviti i to da živimo u sve izazovnijem svijetu. Danas više nije dovoljno koristiti ploču i kredu da bi se učenike vodilo u procesu poučavanja. Zaziranje od nove tehnologije nije rješenje jer se u svakodnevnom životu njome služimo i ona nam pri tome olakšava svakodnevne zadatke. Zašto ju ne bismo uveli i u učionice? Ono što bi moglo olakšati prijelaz iz klasičnoga podučavanja u suvremeno podučavanje je korištenje web 2.0 tehnologije, preciznije web 2.0 alata. Svrha ove prezentacije je predstaviti priručnik Web 2-0 alati za učitelje koji će upoznati današnjeg učitelja, nastavnika i profesora s alatima koji uvelike mogu pomoći u kreiranju nastavnoga procesa bez obzira na predmet i razinu obrazovanja kojim se bavi. Postavljanjem sadržaja koji smo izradili i koristili unutar nastavnoga procesa, njihovom objavom i dijeljenjem s učenicima dobiva se jedna dimenzija više od dosadašnjeg nastavnoga procesa. Priručnik Web 2.0 alati za učitelje podijeljen je u petnaest skupina koje sadrže 40 kategorija alata. Svaka kategorija sadrži nekoliko alata. Iz svake kategorije izabran je jedan alat koji je detaljno opisan i za kojeg su napravljene vrlo detaljne upute za korištenje i to na razini učitelja kojemu primarna struka nije informatika.

Autor(i):

Janko Žufić; Društvo informatičara Pula

Janko Žufić, dipl. ing. el. diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu 1993. godine. Sada radi na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli kao profesor informatičke grupe predmeta. Autor, koautor ili urednik je dvadesetak znanstvenih knjiga, poglavlja u knjigama te članaka objavljenih u međunarodnim i domaćim časopisima, kao i na znanstvenim i stručnim konferencijama. Višegodišnje iskustvo u radu s učenicima stekao je kao nastavnik informatike u nekoliko osnovnih i srednjih škola. To iskustvo sada prenosi budućim učiteljima kao profesor metodike nastave informatike. Zadnjih nekoliko godina njegovo područje rada i interesa su Web 2.0 alati. Kolegij istog naziva predaje na Učiteljskom i Odgojiteljskom studiju.

Tomislava Žajgar; Free lancer

Tomislava Žajgar rođena je 1989. godine u Novoj Gradiški. Zvanje magistra primarnog obrazovanja s modulom Informatika stekla je na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Autorica je ili koautorica nekoliko znanstvenih i stručnih radova vezani uz područje Informatike. Autorica je filma „Better life or …“ prikazanog na svjetski renomiranom 6. Festivalu nijemog filma 2012. godine.

Trajanje: 

Osnove poznavanja rada na računalu

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2017 Zakon Group LLC