Skip to main content
CARNET Users Conference 2018

Cijeli program »

Enlightening talks

Ovo će biti blok 3-minutnih "inspirarajućih govora" na koje se prijavite slanjem kratkog maila na adresu cuc2018-tech@carnet.hr s naslovom Vašeg kratkog govora i Vašim imenom i prezimenom. Nije potrebno pripremati prezentaciju. Dođite prezentirati svoje ideje, ili dođite biti u publici i inspirirati se :). Vidimo se!

Autor(i):

Ivan Capan; CARNET

Ivan Capan prvi se put susreo s Linuxom instalacijom Debiana 1.3, a od tada put ga je vodio raznim distribucijama da bi napravio puni krug te se opet vratio Debianu kao sistem inženjer unutar CARNET-a. Zagovornik je koncepcije slobodnog softvera pa je svoje stavove i promociju iznosio duži niz godina u računalnim magazinima, a u zadnje vrijeme prenosi to i studentima. Otkad je postalo popularno spajati elektroniku bez previše lemljenja zanimaju ga i small-board računala (odnosno sve na što se može instalirati Linux) i prototipiranje. Za Velike Podatke se zainteresirao jer se - opet - do toga dolazi putem open source softvera.

Ljubomir Hrboka; CARNET

Rođen 1970.g. u Splitum diplomirao 1998.g. na FESBu. Od 1999. do 2006. godine radi kao sistem inženjer, prvo na Veleučilištu, a zatim na Sveučilištu u Splitu. Od 2006. godine do danas radi u CARNetu na radnom mjestu inženjera računalnih sustava.

Trenutno radi na sustavima za upravljanje sadržajem na webu i web sučeljima za konfiguraciju i nadzor rada poslužiteljskih servisa poput DNS, Bacula, Icinga...

Saša Davidović; CARNET

-

Trajanje: 45 minuta

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2017 Zakon Group LLC