Skip to main content
CARNET Users Conference 2018

Cijeli program »

BioDOSlogija

Unesite dašak tehnologije u svoju učionicu primjenom vlastito izrađenih digitalnih obrazovnih sadržaja te sadržaja objavljenih u Edutoriju! Ogledni sat tematski je namijenjen prvenstveno nastavnicima Biologije, ali pridružiti se mogu svi zainteresirani koji žele na praktičnom primjeru vidjeti primjenu digitalnih sadržaja i alata u planiranju i provedbi nastavnog sata. U sklopu Oglednog sata sudionici će imati priliku prisustvovati nastavnom satu Biologije kreiranom uz upotrebu digitalnih obrazovnih sadržaja, koji nastavnicima ujedno omogućavaju ulogu mentora dok učenici aktivno samostalno stječu znanje uz pomoć teksta, slika, grafova i kratkih filmova koji su postavljeni točnim redosljedom kako bi učenik jednostavno došao do ishoda učenja.Digitalni obrazovni sadržaji kod učenika potiču aktivno učenje na inovativan, učinkovit, motivirajući i pojedincu prilagođen način, a povratna informacija njihovog znanja odmah je vidljiva. Posebnost ovog Oglednog sata upravo je u istovremenom individualno prilagođenom pristupu različitim tipovima učenika, ovisno o njihovim potrebama i znanjima.

Autor(i):

Ana Poropat Janković; Osnovna škola Klana

Ana Poropat Janković rođena je 7. lipnja 1983. u Rijeci gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju prirodoslovno matematičkog usmjerenja. Diplomirala je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu 2007. godine te stekla zvanje mag.ing.fitomedicine. Dodatno pedagoško psihološko obrazovanje stječe na Filozofskom fakultetu u Rijeci 2015. godine. Redovito se stručno usvršava, a nakon što Osnovna škola Klana ulazi u projekt e -Škole redovito polazi brojne radionice, predavanja, webinare i konferencije te uspješno primjenjuje IKT tehnologiju u redovnoj i dodatnoj nastavi prirode i biologije. Na STO 2017 bila je u ulozi autorice i voditeljice Primjera dobre prakse iz biologije te održala radionicu u dva navrata tijekom trajanja događaja. Na CUC –u 2017 bila je u ulozi autorice i voditeljice radionice Primjena Pl@ntNet i Virtual Labs u nastavi prirode i biologije te oglednog sata Primjena scenarija poučavanja- Osjet njuha te suautor i voditeljica oglednog sata Veni, vidi, vici... Biologiju na digitalan način. Također je održala radionicu za učitelje iz nekoliko susjednih županija na temu Interaktivni mjerni uređaji u nastavi prirodoslovnih predmeta i matematike te je bila pozvana održati radionicu Učiteljskom vijeću u OŠ Gornja Vežica. Primjere dobre prakse prezentirala je i na konferenciji Hrvatskog pedagoško književnog zbora u Opatiji 2017. Na STO 2018 održala je ogledni sat uz koristštenje DOS-a objavljenog u Edutoriju.

Trajanje: 35 minuta

Ciljana skupina: ogledni sat namijenjen je učiteljima biologije. Uz učitelje biologije mogu prisustvovati i ostali učitelji te ravnatelji.

Potrebna predznanja: osnovne korištenja računala i pretraživanja interneta.

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2017 Zakon Group LLC