Skip to main content
CARNET Users Conference 2018

Cijeli program »

mBot Simulator

mBot robot postao je sveprisutan u području edukacije djece koje im pruža praktično iskustvo u programiranju, elektronici i robotici, bilo u školama ili centrima tehničke kulture. mBot simulator je aplikacija koja služi za simuliranje kretanja i rada mBot robota koju je razvio Boris Španić, učenik osmog razreda OŠ Zamet Rijeka uz pomoć svojih mentora, Kristijana Vulinovića i Gabrijele Krišković. Aplikacija predstavlja novi pristup u edukaciji djece na području robotike i programiranja time što omogućava sljedeće: većem broju djece uključenje u edukaciju; programiranje i simuliranje kretanja i rada mBot robota u vlastitom domu; svoj djeci iste uvjete na natjecanju (jednako vrijeme i trajanje baterije). Korištenje aplikacije ne iziskuje dodatne troškove za baterije, kao ni brigu oko njihova zbrinjavanja. Aplikacija je predstavljena na Državnom natjecanju iz informatike 2018. godine te je u kategoriji razvoj softvera za osnovne škole prepoznata kao složen i zahtjevan rad koji ima budućnost i primjenjiv je u edukaciji na području robotike i programiranja. Aplikacija je osvojila 1. mjesto. Publici će biti prikazana aplikacija, njene mogućnosti i primjena uz simultanu demonstraciju vožnje u aplikaciji i prave vožnje mBota na stazi.

Autor(i):

Gabrijela Krišković; Osnovna škola Zamet Rijeka

Gabrijela Krišković je profesor matematike i informatike u Osnovnoj školi Zamet Rijeka. Uz redovnu nastavu vodi grupu naprednih programera gdje se posvetila darovitoj djeci. U grupi radi s učenicima od petog do osmog razreda na razvoju algoritamskog razmišljanja, uči ih programirati te priprema za natjecanja iz informatike. Voli raditi s mladima, poticati ih i pomagati u razvoju STEM kompetencija potrebnih u suvremenom društvu.

Kristijan Vulinović; Centar tehničke kulture Rijeka

Kristijan Vulinović je student prve godine diplomskog studija računarstva na Fakultetu elektrotehnike i računarstva sveučilišta u Zagrebu. Programiranjem se bavi od šestog razreda osnovne škole kada kao polaznik kreće pohađati radionice programiranja u Centru tehničke kulture Rijeka. Kao srednjoškolac počinje volontirati u CTK Rijeka gdje mlađe generacije uči programirati te ih priprema za natjecanja iz informatike. Područja interesa kojima se bavi uključuju umjetnu inteligenciju, strojno učenje i duboko učenje.

Boris Španić; Osnovna škola Zamet Rijeka

Boris Španić je učenik osmog razreda Osnovne škole Zamet Rijeka. U školi pohađa robotiku i grupu Naprednih programera. Od petog razreda natječe se u informatici i matematici, a od sedmog i u fizici. Aktivno sudjeluje u radionicama programiranja u Centru tehničke kulture Rijeka. Od šestog razreda sudjeluje na Državnom natjecanju iz informatike, a u osmom razredu osvojio je 1. mjesto u kategoriji razvoj softvera s radom mBot simulator. Područja interesa kojima se bavi uključuje sve predmete STEM revolucije.

Trajanje: 20 minuta

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2017 Zakon Group LLC