Skip to main content
CARNET Users Conference 2018

Cijeli program »

Online bijela ploča i STEM

A web whiteboard je alat za vizualnu suradnju koji nas čini produktivnijim u učionici i izvan nje. Radionica će započeti kratkim opisom alata i mogućnostima besplatne i plaćene verzije. Ovaj alata omogućava jednostavnu izradu zadataka, pohranjivanje i dijeljenje sa svakim učenikom bilo gdje i bilo kada. Sa ovim alatom učenici koji nisu u školi, na nastavi, mogu pratiti predavanje u stvarnom vremenu. AWW nam štedi vrijeme i papir. Njezina prednost je bliskost i dostupnost učenicima, njihovo aktivnije sudjelovanje u nastavnom procesu, olakšavanje načina dobivanja, obrade, pohranjivanja i posredovanja informacija te postizanje ishoda učenja. Nastavniku omogućuje učinkovitiju pripremu, kontrolu rada učenika i izvođenje nastave. Konkretni primjeri iz nastave matematike i fizike s upotrebom AWW-a bit će prikazani na radionici: uvođenje novog pojma, rješavanje i uvježbavanje zadataka, ocjenjivanje učeničkih radova, timski rad. Korištenjem AWW-a kreiramo repozitorij za učenike i roditelje, potiče se kritičko mišljenje, suradničko učenje, prihvaćanje različitosti, komunikaciju i kreativnost. Kod učenika sa poteškoćama u učenju rad sa online pločom potiče se samopouzdanje, a kod darovitih dodatni rad i kreativnost. Nastavnik preko AWW ploče istovremeno može podijeliti zadatke različite težine, istovremeno može provjeriti aktivnosti svakog pojedinog učenika ili grupe i tako stvoriti ugodno radno ozračje koje motivira učenike. Sudionici će biti upoznati sa sučeljem AWW ploče, osnovnim funkcijama te će kreirati račun. Svaki polaznik će naučiti kako se oblikuju slova, crtaju geometrijski oblici, ubacuju slike, dokument, prezentacije te kako se ploča može spremiti u pdf formatu i u obliku slike. Na zajedničkoj ploči, polaznici će primijeniti naučeno na jednostavnim zadacima.

Autor(i):

Ana Paradžik; Zdravstvena škola Split

Diplomirala fiziku na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u Splitu. Radi Zdravstvenoj školi Split gdje predaje fiziku, biofiziku i elektroniku. U svrhu povećanja zainteresiranost mladih za znanosti, u školi vodi izvannastavnu aktivnost „Mladi istraživači“ i sudjeluje u nizu projekata (Tjedan hrvatskih izumitelja, Festival znanosti, Tjedan prirodoslovlja u Zdravstvenoj školi Split, Dan broja Pi, Dioklecijanovog vodovoda, Večeri znanstvenih dokumentaraca). U slobodno vrijeme voli čitati, gledati filmove, putovati i družiti se s prijateljima.

Marija Jurišić Šarlija; Zdravstvena škola Split

Radi u Zdravstvenoj školi u Splitu kao nastavnik matematike i fizike. Početkom 2016. godine napredovala u zvanje mentora. U školi vodi izvannastavnu aktivnost „Mladi istraživači“ i sudjeluje u nizu projekata (Večer matematike, Festival znanosti, Festival matematike, Znanstveni piknik, Tjedan prirodoslovlja u Zdravstvenoj školi, Tjedan hrvatskih fizičara, Dan broja Pi, Tjedan novca…) s ciljem popularizacije znanosti. Pohađala te završila niz radionica i tečajeva. Udana je i majka dvoje djece. Voli svoj posao, rad s djecom, nova iskustva, dobro društvo i pozitivnu energiju.

Trajanje: 45 minuta

Ciljana skupina: radionica je namijenjena svim sudionicima konferencije.

Potrebna predznanja: osnovno znanje korištenja računala.

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2017 Zakon Group LLC