Skip to main content
CARNET Users Conference 2018

Cijeli program »

WEEBLY, jednostavna izrada web stranica

Besplatan, digitalan alat jednostavan za korištenje, izradu web stranica različite namjene, profesionalnog izgleda, služeći se uglavnom drag and drop tehnikom. U potpunosti je prilagođen korisnicima. Čak i onima koji nikada nisu imali iskustva s izradom bilo kakvih web stranica niti su ikada programirali. Budući je sve automatizirano,korisniku je olakšan tehnički dio izrade web stranice,no imamo mogućnost prilagoditi strukturu web stranice vlastitim željama. Poželjno je pri tom poštivati sva pravila koja objedinjuju izradu mrežne stranice. Pri tom valja razmisliti: na koji način korisnik želi prikazati sadržaj(što je važno istaknuti, na koji se sadržaj želi privući pozornost); odrediti i navesti koja je točno namjena web stranice i što sve korisnik želi uključiti;na papiru skicirati željeni izgled stranice(s naslovnicom,navigacijom i bočnim izbornicima,ako ih korisnik želi); odrediti pretpostavljene boje, font;definirati proračun očekivanih troškova koji se mogu odvojiti za izradu stranice; pripremiti sadržaj za unos na stranicu (najviše se vremena izgubi na stvaranje i unos sadržaja,slika,video materijala); prilikom odabira slika i video materijala potrebno je obratiti pozornost na autorska prava. Zbog svega navedenog, najteži dio izrade web stranice je njeno osmišljavanje. Ako se ne želimo izgubiti u šumi mogućnosti koje nam WEEBLY nudi, poželjno je imati jasnu viziju onoga što želimo postići svojom web stranicom. Polaznici će naučiti: kreirati vlastiti račun na Weebly sustavu,sastaviti web stranicu prema uputama te objaviti link web stranice na padletu,kreirati račun na aplikaciji SlideShare za potrebe ugradnje prezentacije na web stranicu. Polaznici će dobiti upute u pisanom obliku kako bi u budućnosti mogli samostalno sastavljati nove web stranice te portfolio.

Autor(i):

Mirjana Gaćina Bilin; Zdravstvena škola, Split

Po struci profesorica matematika i informatike, radi u Zdravstvenoj školi u Splitu kao nastavnik matematike i informatike. Tijekom 2017. godine napredovala u zvanje mentora. Posljednje tri godine je ispitni koordinator za Državnu maturu. Voditelj je projektnog tima u sklopu pilot projekta e-škole. Sudjeluje u nizu projekata (Večeri matematike, Festivala znanosti, Festival matematike, Dan broja Pi) te je mentor je učenicima na pripremama za Festival matematike u SDŽ s ciljem popularizacije matematike među djecom. Suorganizator je projekata „Kviz znanja“ i „Sigurnosti na Internetu“ u svojoj školi. Tri godine kao mentor održava radionice u certificiranoj učionici (informatički kabinet Zdravstvene škole) kolegama koji su se pripremali za stjecanje evropske računalne diplome. Radionice su organizirane u sklopu projekta edukacije učitelja i profesora za stjecanje startne diplome ECDL, a u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja. Rođena je 1971. godine. Završila srednju školu u Splitu (MIOC) te Prirodoslovno matematički fakultet, smjer matematika i informatika, u Zagrebu. Nakon niza zamjena u raznim školama, od 2002. godine je zaposlena u Zdravstvenoj školi u Splitu kao nastavnik matematike i informatike. Pohađala te završila niz radionica i tečajeva. Udana je i majka dvoje djece (16 i 18 god). Voli svoj posao, rad s djecom, nova iskustva i stjecanje novih poznanstava. Voli dobru zabavu i veselo društvo. Obožava putovanja, yogu i ples.

Trajanje: 90 minuta

Ciljana skupina: radionica je namijenjena nastavnicima osnovnih i srednjih škola koji žele upoznati i koristiti aplikaciju Weebly pomoću koje mogu izrađivati osobne web stranice, portfelji,…. U slučaju zanimanja polaznici radionice mogu biti i druge osobe, bez obzira na struku i dob.

Potrebna predznanja: rad u radionici ne zahtijeva prethodno stečene vještine i znanje, osim što polaznici moraju imati aktivnu adresu elektroničke pošte i što moraju poznavati osnove rada s web preglednicima (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari) te imati (do sada) odrađenu i spremnu makar jednu prezentaciju u PowerPointu, Prezi-u ili Sway-u,...

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2017 Zakon Group LLC