Skip to main content
CARNET Users Conference 2018

Cijeli program »

Izrada slikovnice - od tradicionalne do digitalne

U 1.dijelu radionice sudionicima će biti objašnjena izrada tradicionalne slikovnice s uputama za izradu(potkrijepljena primjerima iz prakse). Prikazat će se primjerci uspješno izrađenih i nagrađivanih slikovnica u tradicionalnom obliku. U drugom dijelu sudionici će upoznati način izrade digitalne slikovnice odnosno digitalne e-knjige pomoću niza jednostavnih računalnih alata i programa(Book Creator),te se osposobiti za izradu iste pomoću iPad uređaja i računala. Ovom radionicom sudionici će upoznati način kako osuvremeniti nastavu te sveukupno gradivo iz školskih predmeta učiniti zanimljivijim kroz digitalizaciju sadržaja te njihovu primjenu i implementaciju u nastavi.

Book Creator kao alat ima široke mogućnosti izrade sadržaja kao i korištenje istog (izrada stripa, slikovnice, prezentacija sadržaja, zbirke zadataka, zvučni zapis...). Kreirani sadržaji se mogu koristiti u programu (objavimo e-knjigu na školskoj stranici) ali se mogu koristiti i kao samostalne cjeline. E-knjiga se uvijek može uređivati, sadržaj se može dodavati, više knjiga se mogu spajati u jednu ( ukoliko učenici rade u grupama pa taj rad želimo objaviti kao jednu knjigu).

Autor(i):

Paula Perković; Osnovna škola dr.Jure Turića, Gospić

Paula Perković je učiteljica mentorica engleskog jezika u OŠ dr. Jure Turića već 15 godina. Voditeljica je školskog iTeam - a pri čemu aktivno sudjeluje u edukaciji kolega zainteresiranih za implementaciju IKT-a u školi. Usavršava se u području programiranja (programerka je Android aplikacija) i robotike, te educira učenike u tim poljima. predsjednica je Zajednice tehničke kulture grada Gospića. Volonterka je u Gospićkom Code Clubu.

Ljubica Ilievska Radošević; Osnovna škola dr.Jure Turića, Gospić

Ljubica Ilievska Radošević je učiteljica mentorica razredne nastave u Osnovnoj školi dr.Jure Turića u Gospiću već 15 godina.Voditeljica je izvannastavne aktivnosti Klub prijatelja knjige u kojem nastoji poticati učenika na čitanje knjiga,ali i ići ukorak s čitanjem literature u digitalnom obliku,te razvijanju digitalnih kompetencija učenika.

Trajanje: 90 minuta

Ciljana skupina: sve zainteresirane osobe koje se žele upoznati s radom na ovom alatu s naglaskom na obrazovne djelatnike koji će biti dodatno upoznati kako ga implementirati u nastavu.

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2017 Zakon Group LLC