Skip to main content
CARNET Users Conference 2018

Cijeli program »

Ponovimo gradivo uz Wizer.me (interaktivni radni listić)

Wizer.me je web alat namijenjen za izradu interaktivnih listića koji se mogu primijeniti na nastavi ili kod kuće. Budući da omogućava dodavanje različitih multimedijskih sadržaja, učenicima nudi zanimljiviji, dostupniji i interaktivniji način rada. Prednost ovog alata za učitelje je to što pruža mogućnost povratne informacije. U uvodnom dijelu radionice predavačice će ukratko reći što je namjena digitalnog alata Wizer.me. Zatim će prikazati ogledni primjer radnog listića napravljenog u navedenom alatu sa svim njegovim funkcionalnostima. Slijedi registracija polaznika u sustav te kratka prezentacija mogućnosti koje pruža alat s naglaskom na dodavanje multimedijalnog sadržaja. U ovom dijelu polaznici prate izlaganje predavačica radeći na računalu. Nakon toga će polaznici pristupiti samostalnoj izradi radnog listića. Za to će im biti dostupni unaprijed pripremljeni materijali (listići sa zadacima u tiskanom obliku) pri čemu mogu odabrati materijal iz željenog predmeta (informatika, matematika, engleski jezik, priroda i društvo). Nakon izrade listića, svaki polaznik će podijeliti svoj listić s ostalim sudionicima radionice. Cilj radionice je da polaznici budu osposobljeni sami koristiti navedeni web alat.

Autor(i):

Maja Sarić Budić; Osnovna škola Trilj

Rođena je 18. srpnja 1984. u Sinju. U srpnju 2007. godine diplomirala je na Sveučilištu u Zadru, te stekla zvanje profesorice engleskog jezika i književnosti i profesorice sociologije. Od rujna 2007. je zaposlena u Osnovnoj školi Trilj na mjestu učiteljice engleskog jezika, te radi s učenicima dobi 9-15 godina. 2017. godine promovirana u zvanje učitelj mentor. Uživa u podučavanju engleskog jezika jer joj pruža beskrajne mogućnosti u korištenju različitih nastavnih metoda i materijala, kao i korištenja digitalnih alata. Četiri godine radi kao voditeljica područne škole Košute. Organizatorica je velikog broja događanja u školi. Provodi i sudjeluje u nekoliko projekata na razini škole (Debata, Europski dan jezika, ....). Sudjeluje u različitim europskim projektima; e-Twinning, ATS 2020. Završila niz tečajeva i on-line tečajeva. Redovito se usavršava u području engleskog jezika. Predavačica je na nekoliko državnih i županijskih stručnih skupova.

Nikolina Čović Gusić; Osnovna škola Trilj

Rođena 1983. godine u Sinju. 2009. godine diplomirala na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu, smjer Informatika i tehnička kultura. Iste godine zaposlena u Osnovnoj školi Trilj kao učiteljica informatike. Tijekom dosadašnjeg rada primjenjuje suvremene metode poučavanja i korištenje različitih dostupnih internet servisa za rad s učenicima te učenje kroz igru. Provodi i sudjeluje u nekoliko projekata na razini škole. Mentor kolegama pripravnicima. Dugogodišnja urednica školske web stranice, administrator imenika, e-Dnevnika, e-Upisa. Završila niz tečajeva i on-line tečajeva. Predavačica je na nekoliko državnih i županijskih stručnih skupova.

Sandra Dasenčić Eterović; Osnovna škola Supetar

Profesorica informatike i tehničke kulture, radi na mjestu učiteljice informatike u Osnovnoj školi u Supetru od 2008. godine, kad je i diplomirala na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu. Rođena 1983. godine u Supetru. Više puta mentor kolegama pripravnicima. Organizira veliki broj edukativnih radionica u školi, sudjeluje u svim školskim projektima, te voditelj školskog projekta Održiva energija. U nastavi primjenjuje suvremene nastavne metode kako bi nastavni proces učinila zanimljivijim. Duži niz godina administrator resursa, e-Dnevnika, e-Upisa, kao i školske web stranice koja je na natjecanju 'Skockajte web! 2011' bila uvrštena među 10 najboljih, te proglašena kao pobjednik natjecanja 'Skockajte web! 2012' sa osvojenim 3. mjestom u kategoriji osnovnih škola. Predavačica je na nekoliko županijskih stručnih skupova.

Trajanje: 90 minuta

Ciljana skupina: učitelji i nastavnici u osnovnim i srednjim školama.

Potrebna predznanja: osnove rada u web alatima.

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2017 Zakon Group LLC