Skip to main content
CARNET Users Conference 2018

Cijeli program »

6 u 1 predmet za uspješan put oko Svijeta

Među predmetne korelacije su iznimno bitne i pokazale su da učenici u pravilu lakše shvaćaju gradivo i bolje ga primjenjuju kada se naglasak stavi na korelaciju. Upravo to smo mi sa ovim projektom učinili. Povijest kao temeljni predmet istaknuo je važnost Magellanova pothvata u prvom putovanju oko Zemlje za čovječanstvo i to u korelaciji sa još pet predmeta: hrvatski jezik, likovna kultura, matematika, geografija i informatika. Putem ovoga oglednog sata želimo Vam izravno pokazati koliko je važna korelacija među predmetima, te u kojoj mjeri ona pridonosi krajnjem ishodu učenja pojedine teme. Informatika je kruna predmeta i u konačnici upravo IKT koji nam ukazuje jasan rezultat postignutih ishoda učenja.

Autor(i):

Darko Tufekčić; Osnovna škola Dragutina Tadijanovića, Vukovar

Darko Tufekčić je rođen u Osijeku 1981. godine, te se 2006. godine nakon završenog dvo predmetnog studija povijesti i njemačkog jezika u Osijeku, zaposlio u OŠ Dragutina Tadijanovića u Vukovaru, gdje do danas radi već 12 godina kao učitelj povijesti i njemačkog jezika. 2008. godine je bio polaznik CARNet-ove e-learning akademije, te je od tada do danas konstantno zainteresiran za IKT u nastavi. Prošle godine (2017.) profesor Darko Tufekčić je imao čast kao predavač u sklopu oglednog sata na CUC-u, prezentirati nacionalno poznati video konferencijski projekt "Sat povijesti iz Vukovara". Oženjen je i otac je dvoje djece.

Damira Nujić; Osnovna škola Dragutina Tadijanovića, Vukovar

Damira Nujić rođena je 6. 9. 1988. godine u Vukovaru. Osnovnu školu završila je u Kotoribi, a Opću gimnaziju u Vukovaru. Završila je jednopredmetni sveučilišni diplomski studij Hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Osijeku te stekla akademski naziv magistre edukacije Hrvatskog jezika i književnosti. Diplomski rad pisala je pod nazivom „Rodne teorije i opis jezika“. Dobitnica je posebne godišnje nagrade Lions cluba Osijek za najboljeg studenta završne godine, Pohvale (cum laude) za završen studij u redovitom roku s iznimnim uspjehom te državne stipendije za osobito nadarene redovite studente sveučilišnih i stručnih studija. Zajedno sa sveučilišnim profesorom B. Kunom, objavila je rad „O rodnom osjetljivom jeziku“ u Poznan Slavic Studies. Trenutno radi u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića u Vukovaru.

Trajanje: 35 minuta

Ciljana skupina: učitelji povijesti ali i ostalih predmeta u korelaciji (hrvatski jezik, likovna kultura, informatika, geografija i matematika).

Potrebna predznanja: snimanje i obrada video zapisa u jednom od za to predviđenih programa poput programa FILMORA. Učitavanje filma na Youtube.

 

 


Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2017 Zakon Group LLC